Sikkerhed på arbejdspladsen

Sikkerhed på arbejdspladsen

Sikkerhed på arbejdspladsen er af meget stor vigtighed – ikke kun for den ansatte, men i høj grad også for arbejdsgiveren. Uanset hvilken virksomhed, der er tale om, er det at sikre sine ansatte meget vigtigt, idet sikkerheden påvirker effektiviteten og firmaets rygte. Selvfølgelig er der også lovmæssige regulativer, som forpligter arbejdsgiveren til at sørge for de ansattes sikkerhed, men hvad er det vigtigste at tage forbehold for i forhold til sikkerhed på arbejdspladsen?

I denne artikel kan man læse om:

  • Vær opmærksom på, hvor risici er.
  • Sikkert arbejdsmiljø er nøgleordet.
  • Stress forøger chancen for ulykker.
  • Sørg for at dine ansatte har den fornødne træning.
  • Brug det rigtige udstyr for at sikre sikkerheden.
  • Invester i moderne sikkerhedssystemer.

Vær opmærksom på, hvor risici er

Før man kan begynde at minimere risikoområderne, må man først finde frem til baggrunden for disse. Dette afhænger naturligvis af den virksomhed, som man opererer indenfor. Der er mange typer af forskellige miljømæssige farer på arbejdspladsen, og uden at være opmærksom på den aktuelle type af virksomhed, vil man ikke være i stand til at agere præcist og med størst effektivitet.

Sikkert arbejdsmiljø er nøgleordet

Lav arbejdsområdet mere medarbejder-venligt. Vær eksempelvis sikker på, at ingen møbler er dårligt placerede eller dårligt monterede. Husk, at der ikke må være rod på en arbejdsplads. Størstedelen af arbejdsulykker er relateret til snublen og deraf fysiske skader. Også korrekt installation af udstyr fører til højere sikkerhed på arbejdsplads.

Stress forøger chancen for ulykker

Ansatte, som er udmattede og har for meget at bekymre sig om og som konstant er stressede, vil lave fejl.  Husk dette, når du planlægger opgaver. Veludhvilede og fokuserede ansatte betyder en sikrere arbejdsplads.

Sørg for at dine ansatte har den fornødne træning

Det er du forpligtet til ikke kun i henhold til arbejdsretten, men også af din interesse. Korrekt uddannede medarbejdere vil være i stand til at bruge udstyret og anvende tilstrækkelige tekniske færdigheder for at minimere risikoen for ulykker. Alt dette resulterer til gengæld i effektivt arbejde!

Brug det rigtige udstyr for at sikre sikkerheden

Korrekt udstyr, værktøj, maskiner eller instrumenter er vigtige elementer for sikkerheden på arbejdspladsen. Vær sikker på, at udstyret er vedligeholdt, få det tjekket regelmæssigt og vær desuden lydhør over for, hvad dine ansatte måtte have af problemer i forbindelse med de forskellige maskiner og udstyr.

Invester i moderne sikkerhedssystemer

Nu om dage er brugen af moderne sikkerhedsløsninger indenfor de ansattes sikkerhed langsomt ved at være standard. Der findes forskellige alarmsystemer, apps, alarmknapper o.s.v., så hjælp hurtigt kan komme frem, når det er nødvendigt.

At udstyre de ansatte med innovative løsninger vil tillade dem ikke kun at undgå typiske farer i arbejdsmiljøet, men også at reagere umiddelbart i forhold til ulykker og nødsituationer. En sikker arbejdsplads er også en effektiv arbejdsplads, så det er en investering, som kan betale sig.